Sağlam qidalanaraq arıqlamaq üçün tövsiyələr

Bu gün sağlam qidalanma və arıqlama ilə bağlı milyonlarla üsul və təkliflər dolaşmaqdadır.

Bu gün sağlam qidalanma və arıqlama ilə bağlı milyonlarla üsul və təkliflər dolaşmaqdadır. Bəziləri faydalı olsa da, əksəriyyəti xeyirdən çox zərər verən, xəstələrə pul qazanma yolu kimi baxan müalicələrdir. Sizə təklifim daha sadə və asan bir üsuldur.

Əvvəla, bizim boşqab porsiyasında yediklərinizin yarısı bitki mənşəli yemək və salat, dörddə biri zülal və dörddə biri karbohidrat olmalıdır. Hər üç dəfə yemək üçün oturduğunuz zaman əvvəlcə pomidor, xiyar və cəfəri, kərə yağı, kahı, ispanaq kimi göyərtilər yeyin. Beləliklə, yediyiniz karbohidratların udulmasını gecikdirərək, şəkər və insulin dalğalanmalarını minimuma endirmiş, qəbizlik probleminizi həll etmiş olarsınız, həm də sizə lazım olan vitamin, mineral və fitokimyəvi maddələri əldə etmiş olarsınız. Əgər salat kimi yeyəcəksinizsə, üzərinə limon və zeytun yağı tökə bilərsiniz. Protein üçün ət, toyuq, balıq, pendir və yumurta yeyə bilərsiniz. Karbohidrat olaraq, tam buğda, bulqur, yulaf ezmesi, paxlalılar və tam buğda, tam taxıl, kəpək və ya müxtəlif əlavələr olmayan çovdar çörəyi kimi tam taxılları seçin. Nəzərə alınmalı iki mühüm amil var; Karbohidratlı qidaları bir-birinizlə yeməyin, yəni şorba, sonra düyü, makaron, paxlalılar və ya çörəyi bir yerdə istehlak etməyin İkinci vacib amil, yalnız karbohidratlı qidaları yeməyin; Əgər az yediyimə və ya tələsdiyimə görə təkbaşına simit, dönər, tost, sendviç, düyü, makaron və s. yeyirsinizsə, tez udulacaq, şəkər insulin səviyyələriniz dəyişəcək. Düyü, kartof, ağ çörək məhsulları, simit, tortlar, xəmir, dönər və şirniyyatlardan uzaq durun. Ən çox gördüyüm səhvlərdən biri də yüngül desert kimi südlü desertlərə üstünlük verməkdir. Südlü desertlərdə süddə yalnız düyü və ya düyü unu və şəkər olduğundan, onlar sürətlə sorulur və şəkər və insulin səviyyəsini stimullaşdırır. Tərərvəzdən çox istifadə edin. Bir çox un məmulatlı qidalardan qarğıdalı çörəyi, qarğıdalı lopaları və nestfit kimi məhsullardan uzaq durun. Yeməkdən dərhal sonra meyvə yeməyin, çünki yeməkdə karbohidratlar və meyvələrdə karbohidratlar olduğu üçün karbohidrat nisbətini artırırsınız; Orta hesabla yeməkdən 2 saat sonra yemək daha məqsədəuyğun olardı. Banan, üzüm, əncir, xurma, qovun, qarpız, şabalıd və ananas kimi şirin meyvələri az miqdarda istehlak edin, çox bəyənirsinizsə, az və tez-tez yemək daha məqsədəuyğundur. Meyvə şirəsi əvəzinə meyvənin özünə üstünlük verin və şəkərli sərinləşdirici içkilərdən uzaq durun ki, boş kalorilərdən qurtulasınız.

Yeniliklərə Abunə Ol!

Dərc olunmuş yeni məqalədən ilk sən xəbərdar ol.

MÜAYİNƏ ÜÇÜN ONLİNE QƏBUL!

everything's where you left it.

TİBBİ XİDMƏTİ EVİNİZƏ ÇAĞIRIN!